Op zondag 27 februari spelen zowel de mannen van Caruur Volley Gent als de vrouwen van VDK Bank Gent de finale van de Beker van België volleybal. Twee Gentse ploegen in de bekerfinale, dat is nog nooit eerder gebeurd. Gent schepen van Sport Sofie Bracke (Open Vld) roept dan ook op om massaal te gaan supporteren.

Afbeelding met gras, boom, buiten, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

De bekerfinales in het Antwerpse Sportpaleis zijn dit jaar uitgedraaid op volledig Oost-Vlaamse duels. Meer nog, zowel bij de mannen als bij de vrouwen staat een Gentse ploeg in de finale. “We hopen op Gentse Feesten in Antwerpen”, vertelt Gents schepen van Sport Sofie Bracke (Open Vld). “In tegenstelling tot vorig jaar is er nu wel publiek toegelaten. De twee clubs leggen daarom samen bussen in en houden een afterparty in de Edugo Arena, met of zonder beker. Ook als stadsbestuur zijn we nu al bijzonder fier en plannen we een feestelijke ontvangst in het stadhuis.”

Een hele middag topvolleybal

De mannen van Caruur Gent bijten de spits af om 13u45, met hun wedstrijd tegen Lindemans Aalst. Om 17u30 is het dan aan de beurt aan de vrouwen van VDK Bank Gent. Zij nemen het op tegen VC Oudegem. “Zondagmiddag staat geblokkeerd in mijn agenda”, zegt Sofie Bracke. “Ik ben zelf een volleybalmama en deze historische dag wil ik voor geen geld van de wereld missen. Mijn sjaals liggen klaar en ik ga de Gentse ploegen luidkeels naar de beker schreeuwen.”

Schepen Sophie Bracke

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.