Palmares U17

Het verhaal van deze succesvolle MU17 is vorig jaar gestart, toen ze samen met coach en trainster Melissa Keymolen , derdes werden in de Vlaamse jeugd Champions League met een groot deel van de huidige selectie, daarmee was het vertrouwen en de toon gezet voor het nieuwe seizoen 23-24.

Als eerste gingen ze met deze groep op 31/10 naar Vlamertinge voor de eerste kwalificatieronde van de Champions league, dewelke ze na een spannende thriller tegen Olen afsloten op de eerste plaats, de kwalificatie voor de manche was binnen!

Op donderdag 2/11 vond de eerste manche van de Champions league plaats in Gooik, waar ze in de halve finale later Belgisch kampioen Zandhoven tegen kwamen. Ze sloten de eerste Champions League ronde af op een mooie 4de plaats!

Slechts enkele dagen later, op 5/11, stond hun eerste bekermatch al op de agenda: in en tegen Nidak Nieuwkerken. Deze match vlot gewonnen door VDK Gent met 0-3.

Op dinsdagavond 19/12 sloten vele van hun studenten hun examens af met een volgende bekermatch tegen Hebo Herzele. Dit zou later als één van de moeilijkste matchen uit hun bekertraject beschreven worden. Hebo was een moeilijke tegenstander en deze match was voor hen finalewaardig. VDK wint met 1-3 na aanmoediging van vele supporters ter plaatse!

Terug Champions League tijd. Door hun vierde plek in de eerste manche waren ze rechtstreeks geplaatst voor de manche in de Kerstvakantie. Deze vond plaats op 5/01 in de sporthal van Meerbeke. Ze kwamen Olen deze keer onmiddellijk aan het begin van de dag tegen en verloren een ultraspannende en bewogen match met 3-1, daarna volgde voormalig Belgisch kampioen Zandhoven waardoor ze zich voor de eerste keer in anderhalf jaar niet onmiddellijk konden plaatsen voor de volgende manche. Ze eindigden de tweede Champions League ronde op plaats 5.

Geen U17-samenkomst meer tot de krokusvakantie, wat de enige vakantie is zonder Champions league toernooi. VDK organiseert dan elk jaar een groot krokustoernooi voor elke leeftijdscategorie, de perfecte voorbereiding voor de volgende bekermatch dus. Doorheen de dag is VDK te sterk voor teams als Denderhoutem, en stoten ze gemakkelijk door naar de finale van het toernooi. Daar wordt er gewonnen met 2-1 van Asterix Beveren. Ze zijn klaar voor de volgende bekermatch!

Die volgende bekermatch vindt plaats op zaterdag 17 februari, in en tegen VC Oudegem B. VDK was een maatje te groot en won zeer gemakkelijk met 0-3. Op naar de halve finale van de Oost-Vlaamse beker in Bazel!

Zaterdag 9 maart vindt de halve finale van de beker plaats tegen rechtstreekse concurrent Asterix. Na een moeizame start herpakken hun meisjes zich en winnen ze met 1-3, de finale is binnen!

Die finale vindt slechts enkele weken later plaats, op 30 maart, opnieuw in Bazel. Dit wordt een derby tegen Lochristi-Wachtebeke. Ook daar kennen ze een moeizame start en verliezen ze de eerste set. Maar de trein kwam opnieuw in gang, VDK wint met 1-3 en pakt de Oost-Vlaamse beker mee naar huis!

De laatste Champions League ronde volgt al snel, op 2 april maakten ze de verre verplaatsing naar Genk om zich te kwalificeren voor de laatste manche van het seizoen. Kwalificatie is enkel gegarandeerd bij winst, en de meisjes deden dat. De hele dag is geen tegenstander sterk genoeg om VDK te pakken. 1ste plaats + de kwalificatie voor de laatste manche in Torhout is binnen.

4 april speelt deze lichting zijn laatste Champions League-dag samen in Torhout. Met enkele sterke tegenstanders zoals Roeselare en (opnieuw) Zandhoven wordt het moeilijk. Ze eindigen de Champions league op een verdiende 5de plaats. Door het winnen van de Oost-Vlaamse beker was het nog niet einde seizoen voor hun topteam. 2 weken lang trainen ze verder om te knallen op het Vlaams kampioenschap op 12 mei, waar alle bekerwinnaars en kampioenen van Vlaanderen elkaar ontmoeten en spelen voor dat felbegeerde ticket voor het Belgisch kampioenschap. Voor hun meisjes mochten ze dit echt een topdag noemen. Ze verslaan Tongeren en Torhout en mogen zich Vlaams bekerwinnaar noemen. Daardoor nemen ze het op in de supercup tegen Vlaams kampioen Olen en na een regelrechte thriller van formaat winnen ze de supercup en plaatsen ze zich voor het Belgisch kampioenschap!

D-day en een onvergetelijke dag in de geschiedenis van VDK, waarop een van hun teams deelneemt aan het Belgisch kampioenschap. En of ze daar alleen maar toppers tegenkwamen.. De dag werd ondermaats gestart en op die manier win je geen match tegen Champions League winnaar Zandhoven. Ze verliezen met 2-0. Echter waren hun meisjes gebeten om nog vol voor zilver te gaan. Ze knokten zich in de wedstrijd tegen Tchalou en na een regelrechte nagelbijter winnen ze met 2-1 tegen het eerste Waalse team. Om zeker te zijn van zilver, moest er echter ook gewonnen worden tegen Waremme, een team met veel drive, supporters en vechtlust. Ze verliezen de eerste set waardoor de spanning te snijden was, maar dankzij de vechtlust van hun team op het veld, het enthousiasme van hun wisselspeelsters aan de kant en hun publiek halen ze hun niveau en winnen ze tegen Waremme met 2-1! Een dag, maand, seizoen en jaar dat niet meer stuk kan voor dit team, met als kers op de taart Vice-Kampioen van België.