MAAK KENNIS

VDK Bank Damesvolley Gent is sport van het hoogste niveau, met tal van vrijwilligers én speelsters van het hoogste niveau. Elke week stellen we zo’n onmisbare schakel aan je voor. Maak kennis met onze huis-DJ!

Identikit

Filip Flament

Naam: Filip Flament

Leeftijd: 52

Functie: Plaatjesdraaier

Actief in de club sinds: 2015

Jij zorgt voor de muziek tijdens de wedstrijden van de dames A. Wat houdt dat precies in?

Gedurende de week maak ik het wedstrijdprotocol klaar. Dit is het document waarop per tijdsblok genoteerd is wat er voor en tijdens de wedstrijd gebeurt en wat er verteld moet worden. Ik contacteer ook de cheerleaders en plan met hen de optredentjes.

Ik ben al 2 uur voor de wedstrijd aanwezig. Ik check de installatie, de micro en vul nog verder info aan op het protocol. Vanaf dit seizoen zijn er ook visuals op het grote scherm die we bedienen.

Tijdens de wedstrijd is het belangrijk om de wedstrijd aan te voelen en de juiste plaatjes (qua ritme) op het juiste moment te spelen.

Wat moet een track bevatten om in je playlist te komen?

Mijn playlist is zeer gevarieerd : Dance, Techno, Rock en ook wel “foute” muziek. Voorwaarde is dat er een mooi tempo in zit, dat er eens kan meegezongen worden en dat er vooral ook in de handen kan geklapt worden, op het tempo van de muziek. En als ik aanvoel dat we gaan winnen, kan er wel eens een fout nummer gespeeld worden.

Ben je ook in te huren voor feestjes of dergelijke?

Wie zit te wachten op een oudere DJ…. Ik heb vroeger nog privé-feestjes opgevrolijkt maar sinds corona is dit stilgevallen. Maar mocht er iemand het mooi vragen….

Laure Flament is een belangrijke pion bij de Dames A. Hoe voelt het als vader om je dochter zo bezig te zien?

Je weet welke inspanning ze allemaal levert, jaren aan een stuk, dan ben je natuurlijk fier dat alle inspanningen lonen. Je hoopt dat ze het tijdens de match goed doet maar eigenlijk ben ik vooral blij dat het team goed speelt, de sfeer goed zit en dat er mooie resultaten zijn. Het blijft nu eenmaal een ploegsport.

Vorig seizoen was een rollercoaster. Na het verlies in de beker, was de titel een fantastisch moment. Na 8 lange jaren proberen, eindelijk die langverwachte prijs. Die ontlading, het feestje achteraf.... Onvergetelijk… Hopelijk lukt het dit jaar opnieuw…

Al moet ik eerlijk bekennen dat ik tijdens de thuismatchen de wedstrijden op een andere manier beleef dan dat ik in de tribune zit. De aandacht gaat dan meer naar de plaatjes…

Maar ik probeer er vooral rustig bij te blijven en dingen te relativeren.

Heb je zelf ook een sportief verleden?

Zowel mijn echtgenote als mezelf hebben nooit gevolleybald. Waar onze kinderen de volleybalgenen vandaan hebben, weten we niet.

Ikzelf heb altijd gevoetbald, weliswaar op amateuristisch niveau. Ik voetbalde tot mijn 35 jaar maar dan begon ik te lopen en te fietsen. Nu rest enkel nog rondrijden met een koersfiets.

Bedankt voor het leuke gesprek en laat die plaatjes maar knallen!