VDK Bank Damesvolley Gent is sport van het hoogste niveau, met tal van vrijwilligers van het hoogste niveau. Elke week stellen we zo’n onmisbare schakel aan je voor. Maak kennis met één van onze aanwinsten voor de Dames A!

Identikit

Naam: Eline Van Elsen

interview

Leeftijd: 18

Functie: Receptie hoek Dames A

Actief in de club sinds: 2022

Eline ruilde vorige zomer Asterix Avo Beveren voor een plekje bij de landskampioen.

Kom je uit een volleyfamilie?

Mijn ouders hebben nooit volleybal gespeeld maar mijn broer, Lennert Van Elsen, wel. Hij speelt bij de eerste ploeg van VHL Leuven (Liga A) en is actief bij de Red Dragons.

Wanneer wist je dat je volleybalster wou worden?

Van jongs af aan was dat bij mij al vrij duidelijk. Ik ging vaak kijken naar wedstrijden van mijn broer. Bij mij was het echt aftellen tot ik oud genoeg was om te mogen beginnen bij de bewegingsschool.

Hoe ben je bij VDK terecht gekomen?

Ik speelde vorig jaar bij Asterix Avo. Stijn contacteerde me om te vragen of ik VDK Gent zou willen overwegen. Ikzelf vond het absurd dat ik door Gent, dat zo goed als alles won, gevraagd werd. Maar ik heb deze kans niet laten liggen.

Was het makkelijk om je in de ploeg te integreren?

Ja enorm! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo vlot ging verlopen. Ik voelde mij heel snel thuis. Op het vlak van volleybal was het natuurlijk wel een aanpassing. Elke ploeg heeft zijn eigen manier van spelen, wat voor mij toch wennen was.

Welk type speelster ben je? Wat is je sterkste wapen op het veld?

Ik ben vooral nog een jonge speelster die nog veel moet leren en ervaring moet opdoen. Ik denk dat mijn fysieke kracht wel een voordeel is. Als sterkste punt zou ik mijn opslag zeggen.

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd?

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat de sfeer in de ploeg goed blijft en we als 1 team doorheen het seizoen gaan. Op vlak van prestatie is mijn seizoen geslaagd wanneer we het kampioenschap en/of beker van België kunnen winnen. Liefst allebei natuurlijk!

Bedankt voor het gesprek en veel succes!