DIT WAS HET WEEKEND

In de Dulpop te Kruibeke stonden de halve finales voor de provinciale beker op het programma. VDK Bank Gent stuurde daar maar liefst vijf ploegen heen.

Op zaterdag mochten de U17 de spits afbijten. Asterix Avo Beveren was de tegenstander en dat beloofde geen walk over te worden. De eerste set werd fel bevochten, maar uiteindelijk wel met 27-25 binnen gehaald. In set twee en drie werd op tijd afstand genomen van de tegenstander. Dankzij deze 3-0 overwinning gaan ze naar de finale tegen VC Lochristi-Wachtebeke.

Later die avond mochten de dames D onze kleuren verdedigen in de provinciale damesbeker. Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas uit promo 1 was de tegenstander. Het werd een spannende wedstrijd en vooral in set 2 was het nagelbijten voor de supporters (helaas 29-31 verlies). Uiteindelijk moesten zij toch met 3-0 het hoofd buigen. Net niet voor onze jonge damesploeg, maar zij mogen met trots terugkijken op hun bekertornooi.

Op zondag gooiden we drie Gentse houtblokken in het vuur. De U15 nam de handschoen op tegen Vamos-Stekene-Sint-Gillis-Waas. Onze meisjes hadden er duidelijk zin in, want de klus werd in drie vlotte sets geklaard. De finale wordt tegen Borsbeke-Herzele beslist.

Na het laatste fluitsignaal kon de U15 meteen op het veld ernaast de U11 een hart onder de riem steken. Die kenden een moeizame start met verlies in de eerste twee sets, en keken tegen drie matchballen aan. Met de nodige vocale steun én vechtlust werden die omgezet in een winstset voor VDK. In set vier leken de blauwwitten het laken helemaal naar zich toe te trekken, maar een reeksje van de tegenstander zorgde alsnog voor jammerlijk verlies. Niettemin een knappe wedstrijd en heel mooi parcours afgelegd!

Het weekend werd afgesloten met de match tussen de U19 en Nidak Nieuwkerken. VDK bleek niet af te stoppen en haastte zich naar een 3-0 winst. Een derde finalist dus. Zij mogen het straks opnemen tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas.

Naast dat bekergeweld werd ook nog her en der in de competitie gespeeld. De dames E moesten het terrein op tegen Mezo Zottegem. De wedstrijd ging helaas met 1-3 verloren. De U13D nam het dan weer op tegen D’Hondt Volley Oudenaarde. Die bleken met 0-4 te sterk.

De bekerfinales van onze U15, U17 en U19 kan je live meemaken door op zaterdag 30 maart af te zakken naar de Dulpop in Kruibeke. Dankzij jullie aanmoedigingen maken we er gegarandeerd een feestje van!

Kan je zolang niet wachten om je enthousiasme uit te schreeuwen? Kom dan woensdag naar de eerste wedstrijd van de Europe Play-Offs. Onze dames A nemen het op tegen VC Oudegem. Meteen een heel belangrijke wedstrijd tegen de rechtstreekse concurrent in Qualifier 2. De winnaar van deze play-offs neemt het nadien op tegen de nummer vier van Qualifier 1 met als inzet een Europees ticket! We zien jullie in de Edugo Arena om 20u30!

#WeAreTheBlues!