DIT WAS HET WEEKEND

De Champion Play-offs gaan in een beslissende fase. Om bij de eerste twee en dus in de finale te geraken, was een thuisoverwinning tegen VC Oudegem levensnoodzakelijk. Geen simpele taak, na enkele eerdere tegenslagen. Maar onze Dames A lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn, en pakten een verdiende 3-1 zege. Met nog twee matchen te gaan, staat Gent nu op de tweede plaats met drie punten voorsprong op Oudegem. Woensdag trekken ze naar Asterix AVO, zondag eindigen de play-offs thuis tegen E.S. Charleroi Volley. Het blijft dus spannend tot het einde!

En laten we het dan eens over de provinciale beker hebben, want wat een paasweekend hebben wij achter de rug!

Het zwaartepunt lag op zaterdag met al heel vroeg in de ochtend de finale tussen onze U11 en Avanti Aalter. Onze meisjes namen vlot een 2-0 voorsprong, maar zagen toen Aalter de wedstrijd overnemen. In set 5 werd het elan hervonden en werd de wedstrijd met 15/11 uitgespeeld. De eerste beker was binnen!

De U13 waren de volgenden die hun geluk mochten beproeven, maar een Gentse zege was vooraf al een zekerheid. Want het waren onze U13A die het opnamen tegen onze U13B. Een zusterstrijd op hoog niveau, die uiteindelijk door de A met 3-0 werd gewonnen. Proficiat aan beide teams met jullie fantastisch parcours!

U17A had op de Champions League met een derde plaats in de eindstand al haar uitstekende vorm getoond en hoopte dat in de beker door te trekken. Maar Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas was niet zinnens zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. De eerste set was voor Gent, maar toen verloren we de vat op de wedstrijd. Het eindige in een 3-1 zege voor Stekene. Een knap tornooi, maar helaas niet de kers op de taart.

Geen tijd om te treuren, want ons volgende team moest al het veld op. Asterix Avo Beveren was de tegenstander voor onze U15A. Onze meiden speelden een strakke wedstrijd en haalden in drie sets de beker binnen. Knap gedaan!

Als laatste mocht de U19 het terrein op voor hun finale tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas. Ze begonnen sterk met winst in set 1, maar verloren dan nipt de tweede set. Set drie was terug voor Gent en set vier voor Stekene. Op naar set 5 dus, maar daar liep het helaas niet zoals verhoopt. Stekene toonde zich de betere en kaapte de zo verhoopte beker weg.

Eindbalans op zaterdag: zes ploegen in de finale, drie pakken de beker, drie pakken zilver. Niet slecht gewerkt.

Op paasmaandag kon dat mooie verhaal nog een leuk verlengstuk krijgen. In de provinciale beker voor de dames kon enkel VC Delhaize Lede onze Dames C nog van de eindwinst houden. En die kant leek het ook even op te gaan, want Lede nam nipt de eerste set voor haar rekening. Maar toen kwamen onze dames op stoom en de volgende drie sets werden al bij al vlot binnengehaald.

Een fantastisch volleybalweekend. Proficiat aan de speelsters, en grote dank aan de talrijke supporters. Jullie waren geweldig!

#WeAreTheBlues!