DIT WAS HET WEEKEND

Na de deugddoende zege in de Supercup was het tijd voor de dames A om de competitie aan te vatten, en dat op het terrein van nieuwkomer Servantes Volley Noorderkempen. Dat bleek geen eenvoudige opdracht. Set 1 ging na een thriller (34/32!) naar de thuisploeg. De volgende tweede sets waren voor Gent, maar set 4 ging opnieuw nipt verloren. Gelukkig werd de vijfde set al bij al vlot binnen gehaald. Een goede start dus voor onze dames!

In Nationale 2 moesten onze dames B het veld op bij Interfreight Brabo Antwerp. Ze weerden zich kranig, maar moesten toch met 3-1 het hoofd buigen.

In Promo 1 waren de dames C terug aan het feest. In eigen zaal klopten ze Volley Team Temse met 3-2. Een gedeelde tweede plaats in het klassement is hun beloning. De dames D (Promo 2) bleken goed bij schot, want zij wonnen vlot met 3-1 van CSS Outdoor Living Meerbeke. En ook de dames E blijven bovenaan meedraaien dankzij een simpele 3-0 overwinning tegen Kuros Zulte Damesvolley.

U17A pakte zijn vierde zege op rij. Het werd 3-1 tegen Eevoc Ertvelde-Evergem. U17B zit helemaal in de goede flow en pakte de vier sets op bezoek bij Ass’nee Assenede.

U15A zit in een loodzware reeks en bleek ondanks een goede start niet opgewassen tegen leider Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas. Het werd 1-3. Meer voorspoed kent de U15B. Zij haalden het makkelijk van VC Hebo Borsbeke-Herzele met 3-1 en blijven ongeslagen op kop van hun reeks.

Zelfde positieve verhaal bij de U13A. Het kampte serieus tegen Griffoenen Steenhuize, maar alle vier de sets werden toch binnengehaald. De U13B moest enkel de eerste set afgeven, maar smeerde uiteindelijk toch leider Avanti Aalter met 3-1 een eerste nederlaag aan. Een vlotte winst was er verder voor de U13C. Zij kregen Eevoc Ertvelde-Evergem over de vloer en haalden het met 4-0. En dat was ook de eindstand in de match van de U13D tegen Argos Waarschoot.

Onze U11A blijft de punten binnenrijven, dit keer door met 11-1 te winnen van Nidak Nieuwkerken. De U11B weerde zich hevig tegen Avanti Aalter maar werd niet beloond in de cijfers. Het werd 2-10.

#WeAreTheBlues!