DIT WAS HET WEEKEND

Na het spijtige verlies in de bekerfinale was het zaak voor de dames A om de focus te hervinden, want de race voor de landstitel is nog niet gelopen. E.S. Charleroi Volley, de nummer vier in de competitie, was de tegenstander in onze Edugo Arena. Maar onze dames waren op de afspraak en een vlotte 3-0 winst was het resultaat.

In Nationale 1 kregen de dames B het bezoek van de Topsportschool uit Vilvoorde. Beide ploegen gaven elkaar aanvankelijk geen duimbreed toe en vier sets werden met slechts twee punten verschil beslecht. Maar in de vijfde set wisten de talenten uit Vilvoorde een beslissende kloof te slaan.

De dames C hebben het niet onder de markt in Promo 1 en stonden even op de laatste plek. Maar na een mooie 3-1 winst tegen Kalken VC is de rode lantaarn gelukkig doorgegeven. Ook dames D lieten de spierballen rollen en haalden een knappe 0-3 zege op het veld van Dames VC Eksaarde.

U19 kreeg het bezoek van leider VC Hebo Borsbeke-Herzele. Ondanks hevig weerwerk eindige dat in 1-3 verlies.

U17A kon tot nog toe een perfect rapport voorleggen en ook de bezoekers van VC Lochristi-Wachtebeke konden daar niks aan veranderen: 4-0 was de uitslag. U17B doet helemaal niet onder en legde VC Hebo Borsbeke-Herzele over de knie met 3-1. Beide ploegen leiden dus hun reeks.

U15A ondervond beperkte weerstand van Cosmos Wontergem. Het werd 4-0. U15B moest de eerste set aan de bezoekers van Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas laten, maar haalde de volgende drie sets binnen. Zij staan knap op kop in hun reeks.

VC Lochristi-Wachtebeke was de tegenstander voor onze U13A, maar kon nooit echt een vuist maken. 4-0 winst voor blauw-wit was het logische gevolg. U13B stond voor een lastige verplaatsing naar Avanti Aalter maar liet dat niet blijken in de cijfers: 0-4 winst. Minder succes was er voor U13C op het veld van VC Belvoc Belsele. Na een knappe en spannende wedstrijd (30/28 in set 4!) werd het 3-1. Die score deed ook U13D optekenen, maar dan in hun voordeel. Tegenstander was VC Lochristi-Wachtebeke.

Bij U11A werd op het veld van Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas gespeeld. Beide ploegen bleken even sterk: 6-6. Onze U11B kreeg Nidak Nieuwkerken over de vloer en moest nipt de duimen leggen. Het werd 5-7.

Volgend weekend stijgt de bekerkoorts, want dan staan de halve finales op het programma voor onze jeugd en voor de provinciale damesbeker. Dames C, U19, U17A, U15A, U13A, U13B én U11 kampen in Bazel voor een finaleplaats. Daar wil je als supporter natuurlijk bij zijn.

We are the blues!