DIT WAS HET WEEKEND

Hebben onze dames A het beste voor laatst bewaard? Daar heeft het alle schijn van, want op de laatste speeldag van dit seizoen werd alsnog een Europees ticket binnen gehaald. In het onderlinge duel met BEVO Rekkenshop Roeselare hadden onze dames al een grote stap gezet door vorige week in eigen huis de West-Vlamingen met 3-0 te kloppen. Dit weekend werd de kers op de taart gezet met een 1-3 winst in het hol van de leeuw. Een mooie afsluiter, en fijne Europese vooruitzichten voor volgend seizoen.

Weinig activiteit verder in de andere reeksen, inclusief de jeugd. De U15A werd wel nog een laatste keer het veld opgestuurd. Dankzij hun 1-3 overwinning bij Volleyteam Real Wetteren springen ze alsnog naar de derde plaats in het eindklassement.

De U13A had alles al gespeeld, maar kon nog provinciaal kampioen worden indien Asterix Avo Beveren een steekje liet vallen in hun uitgestelde wedstrijd. Dat was helaas voor ons niet het geval. De U13A eindigt het seizoen met even veel punten, deed even goed in de onderlinge duels, maar won in de volledige terugronde één set minder, en dus grijpen ze nipt naast de titel. Jammer, maar knap gestreden meisjes!

De U11 3/3 was in ronde 2 nog ongeslagen en kon vorig weekend de titel veroveren, mits ze konden winnen van Jevo Maldegem. En of ze dat konden! In de Edugo Arena snelden ze in geen tijd naar een 4-0 overwinning. Een fantastisch resultaat, en volgende week kunnen ze nog de kers op de taart zetten door in hun laatste wedstrijd te gaan winnen op het veld van de tweede in de stand, Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas.

Daarmee zit het seizoen 2023-2024 er helemaal op. Echt helemaal? Wel neen, want onze club stuurt nog vier ploegen naar de Vlaamse Jeugdeindronden. Daar vechten de provinciale kampioenen en bekerwinnaars onder elkaar voor de titel van beste jeugdploeg van Vlaanderen. Op zaterdag 11 mei trekt de U11 naar Genk, de U15 naar Mechelen en de U19 naar Torhout. Op zondag 12 mei zijn de U17 aan de slag in Stekene. Met uw warme steun en aanmoedigingen kunnen ze zichzelf misschien nog een laatste keer overstijgen. Tot dan!

#WeAreTheBlues!