DIT WAS HET WEEKEND

In de Edugo Arena stond de klapper tussen onze dames A en VC Oudegem op het programma, een rechtstreekse concurrent voor een felbegeerde plaats in de play-offs. De thuisploeg kende de best start en pakte de eerste twee sets, maar VC Oudegem knokte terug en bracht de bordjes in evenwicht. In de beslissende vijfde sets leek VDK het laken naar zich toe te trekken, maar de remonte van de bezoekers kwam net op tijd om de winst alsnog binnen te halen. Een bittere pil, maar de strijd is nog lang niet gestreden.

In Nationale 2 stond de dames B voor een mission impossible op het terrein van eenzame leider Limal-Ottignies. Ondanks vurig weerwerk in de derde set (27-25) ging de wedstrijd met 3-0 verloren.

Ook de dames C kreeg een stevige tegenstander toegeworpen. Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas, 2de in de stand, haalde het met 1-3. Dames D ondervond minder weerstand en nam met 3-1 de maat van Nidak Nieuwkerken. Hun tiende zege op dertien wedstrijden. Dames E nam een kleine pauze in hun zegereeks. Op bezoek bij VC Kalken werd met 3-0 verloren.

De U17A liet nog geen steken vallen en was dat ook tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas niet van plan. Het werd er 0-4. De U17B mocht op bezoek bij Zovoc Lievegem, maar zonder succes. De thuisploeg haalde het met 4-0.

De U15A werd dit weekend op stal gelaten. De U15B kwam wel in actie. Tegen Asterix Avo Beveren lieten ze zich niet op een foutje betrappen en pakten ze de vier sets.

De U13A had meer dan de handen vol met Avanti Aalter en kreeg die pas na vijf sets klein. De U13B kende een mooie start op het veld van Gimm-e Waasland Kruibeke, maar moest nadien de rol lossen. Het werd 3-1. Ook de U13C schoot goed uit de startblokken, maar moest na nipt verlies in de tweede set een eerste nederlaag van het seizoen incasseren bij Volleyteam Real Wetteren. De U13D bleek dan weer niet af te stoppen bij Metanous Navok Ladies Nazareth. Zij haalden het met 1-3.

Bij de U11 3/3 mochten we alweer winst noteren voor blauwwit. Zij pakten tegen Asterix Avo Beveren alle vier de sets met een score van… 11/25. Bij 2B zagen we een knappe prestatie van de U11A dat de volle pot wist te halen bij Kuros Zulte Damesvolley (0-12). De U11B weerde zich kranig tegen Avanti Aalter A maar bleef steken op 3-9.

#WeAreTheBlues!