DIT WAS HET WEEKEND

Onze dames A gingen bij VC Oudegem op zoek naar een nieuwe driepunter en maakten een goede start. Maar zowel set 4 als set 5 werden met het kleinste verschil verloren. Een frustrerende avond dus, maar ook eentje die moed geeft voor de wedstrijden die volgen. De volgende wordt alvast een klepper, want op 9 december komt leider Charleroi op bezoek.

De dames B was te gast bij VKt Torhout, maar moest met lege handen terugkeren. Het werd er 3-0.

Ook de dames C konden dit weekend niet vieren. Gimm-e Waasland Kruibeke was hen in vijf sets de baas. Een zelfde score voor de dames D. Zij moesten de winst aan thuisploeg VC Kalken laten. Geen beter nieuws bij de dames E, want voor hen bleek SSJ Hemelveerdegem te sterk. 0-3 was het verdict.

U17A was wel aan het feest. Zij haalden het met 0-4 bij Eevoc Ertvelde-Evergem en halen dus het maximum van de punten in hun reeks. Na nieuwjaar kampen ze voor de provinciale titel. U17B haalde een vlotte zege tegen Ass’nee Assenede. Zij staan mooi tweede en houden de leidersplaats in het vizier.

U15A verkocht haar vel duur bij Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas maar verloor in vier sets (3-1). U15B klopte uitdager VC Hebo Borsbeke-herzele in eigen huis met 1-3. Niet alleen blijven ze ongeslagen, ze zijn nu ook zeker van reekswinst. Beide U15-ploegen zien we na nieuwjaar terug in de kampioenenreeks.

Ook U13A zette haar ongeslagen reeks verder. Bij Griffoenen Steenhuize pakten ze de vier sets. Uiteraard spelen ook zij na nieuwjaar voor de titel. Mogelijks krijgen ze daarbij het gezelschap van de U13B. Dankzij hun 0-4 winst tegen Avanti Aalter prijken ze op de derde plaats in hun reeks, wat voorlopig voldoende is voor de kampioenenronde. Volgend weekend volgt de ontknoping. In niveau 2 knalt intussen U13C de pannen van het dak. Zij gingen winnen met 0-4 bij Eevoc Ervelde-Evergem en verloren nog geen punt in hun reeks. Ook U13D gaf weer het beste van zichzelf en dat werd beloond met 1-3 winst bij Argos Waarschoot.

U11B maakte het lekker spannend op het veld van de tweede in de stand, Avanti Aalter. Ze verloren nipt met 7-5.

Voor U11A verliep de wedstrijd vlotjes tegen Nidak Nieuwerkerken, met 1-11 op het scorebord.

#WeAreTheBlues!