DIT WAS HET WEEKEND

De play-offs in Liga Dames zijn begonnen en VDK toonde zich meteen op de afspraak. Op het veld van E.S. Charlerloi Volley werden dankzij een 0-3 zege de eerste drie punten gepakt. Woensdag staat een belangrijke match op de kalender, want dan ontvangen onze Dames A leider Asterix AVO.

Een zwaar weekend voor de Dames B want zij moesten vrijdag én zaterdag vol aan de bak. Maar dat ze het zware werk niet schuwen, toonde zich mooi in de cijfers. Op bezoek bij NRG VC Geel pakten ze ondanks een 3-2 nederlaag toch knap een puntje mee naar huis. Thuis tegen Datovoc Tongeren was het vol in de roos: 3-0. Belangrijke punten voor het behoud, want hierdoor stijgen ze naar plek 11 in het klassement.

En we gaan verder met het goede nieuws. In Promo 1 trokken onze Dames C naar Gimm-e Waasland Kruibeke. De eerste twee sets waren voor de thuisploeg, maar die scheve situatie werd nog helemaal recht getrokken. Ook de Dames D hadden een begenadigde dag, want in de Edugo Arena zetten ze VC Panda’s Lokeren in drie korte sets opzij.

Minder goed verging het de U19. Zij kregen leider VC Kruishoutem over de vloer. Set 1 (28/30!) en 2 gingen verloren, set 3 en 4 waren voor Gent. Maar in de beslissende vijfde set was het toch Kruishoutem dat mocht vieren.

U17A liep een zeldzame nederlaag op. VC Oudegem was de boeman van dienst door met 3-1 te winnen, en bracht zo een klein snuifje spanning terug in de competitie.

U17B ging winnen op het terrein van CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke met 1-3. De kloof met de nummer twee is nu onoverbrugbaar, en dus zijn zij de knappe reekswinnaar. Proficiat, meisjes!

U15A zou zich maar wat graag bij die reeks aansluiten, maar moet dan eerst voorbij leider Dakwerken De Vos Denderhoutem geraken. Vrijdag was een héél belangrijke dag, want toen kwam Denderhoutem op bezoek. De twee ploegen maakten er een hoogstaande en spannende match van, maar het was VDK dat uiteindelijk met de zege ging lopen: 3-1. De strijd voor de titel ligt terug helemaal open.

Spanning was er ook bij U15B want zij kregen het bezoek van co-leider Nidak Nieuwkerken. Ondanks moedig verzet gingen de vier sets en ook de punten naar Nieuwkerken. Zij kronen zich hiermee tot reekswinnaar.

U13A kon best winnen op het terrein van Vamos Stekene-Sint-Gillis Waas om in de titelrace te blijven, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Door een 3-1 nederlaag wordt eindwinst nu aartsmoeilijk. U13B had wel reden om te vieren, want dankzij hun 4-0 zege op het veld van JTV Dero Zele-Berlare kunnen zij niet meer bijgehaald worden. Zij winnen dus knap hun reeks! U13C pakte vlot een 0-4 zege bij Dames VC Eksaarde en doet nog mee voor de prijzen. U13D speelde een knappe match bij Ass’nee Assenede maar strandde op 3-2. Zovoc Lievegem is er reekswinnaar.

In de jongste categorie pakte de U11A een 8-4 overwinning tegen Avanti Aalter. U11B deed even goed thuis tegen Ass’nee Assenede.

#WeAreTheBlues!