DIT WAS HET WEEKEND

Na vier wedstrijden in Qualifier 2 liggen onze dames A nog steeds op koers om een felbegeerd Europees ticket binnen te halen. Vorige woensdag werd immers met 3-1 gewonnen van Interfreight Brabo Antwerp VT, en ook zaterdag werden de drie punten thuis gehouden tegen Servantes Volley Noorderkempen (3-0). Doordat VC Oudegem onderuit ging op het veld van Antwerp bedraagt het verschil nu vier punten.

Minder goed nieuws was er te rapen bij de dames B. In eigen huis kwamen ze niet verder dan 1-3 tegen VKt Torhout. Doordat Nidak Nieuwkerken wel een puntje wist te bemachtigen, zakken ze naar plaats 11. Er resten nog twee wedstrijden om de degradatie af te wenden. Nie pleuje, meisjes!

De dames C kwamen niet in actie. De dames D wel, maar die moesten na een felle strijd het hoofd buigen voor de nummer twee in de stand, KVC Panda’s Lokeren (1-3). De dames E maakten het spannend op bezoek bij SSJ Hemelveerdegem, maar verloren met 3-1.

De U17A worstelde een wedstrijd lang met een sterk Avanti Aalter en moest de wedstrijd aan de bezoekers laten (1-3). De U17B leek op weg naar een eerste overwinning in ronde 2, maar moest in de vijfde set alsnog het hoofd buigen tegen Zovoc Lievegem (2-3).

De U15A nam een goede start op het veld van VC Hebo Borsbeke-Herzele, maar moest de wedstrijd daarna uit handen geven. Het werd 3-1. De U15B trok naar de ongeslagen leider, Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas, en leek er even op weg om een scheve situatie recht te zetten. Maar na nipt verlies in set vier stond ook daar een 3-1 eindstand op het bord.

De U13A blinkt nog steeds mooi aan de leiding van hun competitie na een strakke 4-0 winst tegen Asterix Avo Beveren. De U13B knokte zich naar setwinst bij aanvang van hun wedstrijd tegen Avanti Aalter, maar moest daarna de winst aan de bezoekers laten (1-3). De U13C had dan weer geen moeite met datzelfde Avanti Aalter. Het werd in geen tijd 4-0. Zij liggen nog op koers voor reekswinst. De U13D trok naar de ongeslagen leider VC Hebo Borsbeke-Herzele, maar moest met 4-0 het hoofd buigen.

Bij de jongsten noteerden we in de 3/3-reeks een zevende winst op rij voor onze U11 ploeg. Tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas, de opponent van de verloren halve finale in de beker, werd mooi gewonnen met 3-1. In de 2B-reeks noteerden we ook al een mooie 4-8 winst van onze U11A tegen Avanti Aalter B. De U11B deed het ook schitterend tegen Kuros Zulte Damesvolley en won met 7-5.

De paasvakantie staat voor de deur, maar we zoeken nog niet meteen onze hangmat op. In Kruibeke staan immers de provinciale bekerfinales op het programma. Zowel de U15, U17 als U19 maken nog kans op een bekroning als beste Oost-Vlaamse ploeg. U kunt hen komen aanmoedigen in De Dulpop, vanaf 14u00. Tot dan!

#WeAreTheBlues!