DIT WAS HET WEEKEND

In de finaleronde voor het nationaal kampioenschap stond zondag het eerste treffen tussen onze Dames A en Asterix AVO op het programma. Voor eigen publiek schoten onze dames goed uit de startblokken en haalden met gevarieerd volleybal de eerste twee sets binnen. Maar toen stokte helaas de machine. Een jammere 2-3 eindstand was het resultaat. Zaterdagavond trekken we naar Beveren en is de opdracht simpel: winnen! Uw vocale steun is zeker welkom, dus een warme oproep aan de supporters om de Sporthal Meerminnen blauw-wit te kleuren!

In Promo 1 moesten onze Dames C nog een laatste keer het terrein op. In de Edugo Arena was VC Delhaize Lede, nummer twee in het klassement, de tegenstander van dienst. Ondanks een knappe start met winst in set 1, wist Lede toch de zege binnen te halen (1-3). Het seizoen wordt afgesloten op de achtste plaats.

Dames D mocht in Promo 2 een laatste keer opdraven bij Nidak Nieuwkerken. Er werd keihard gevochten voor elke bal (37/35 in de vierde set!), maar een 3-1 nederlaag bleek niet af te wenden. In de eindrangschikking prijken ze wel heel mooi op de vijfde plaats!

Dakwerken Devos Denterhoutem was dan weer de laatste tegenstander voor onze U19. Tegen de provinciaal kampioen bleek weinig kruid gewassen en werd met 3-1 verloren. Voor Gent eindigt de competitie op de vierde plaats.

U17A had de provinciale titel al op zak en had nog wel zin in een afsluitend feestje thuis tegen Asterix Avo A. Maar die laatsten weerden zich meer dan goed, want pakten met 2-3 de zege. U17B had eerder al hun reeks afgesloten op plaats 1 en kwamen dus niet meer in actie.

U15A mag nog niet de volleybalschoenen aan de zomerhaak hangen, want de competitie is er nog volop bezig. Om als reekswinnaar te eindigen moest er eerst gewonnen worden op het veld van Avanti Aalter, en dat klusje lukte vlot: 0-4. Twee testwedstrijden tegen die andere reekswinnaar, CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke, moeten nu uitsluitsel brengen over de titel. U15B sloot vorige week al hun seizoen af met reekswinst.

Ook einde seizoen voor de U13A. Zij verlieten het veld van VC Hebo Borsbeke-Herzele met een 4-0 nederlaag en eindigen de competitie op een gedeelde tweede plaats. U13B deed op bezoek bij JTV Dero Zele-Berlare nog eens wat ze zo vaak deden dit seizoen: winnen. Dankzij een 0-4 zege eindigen ze met het maximum van de punten en slechts 1 (één!) verliesset. Knap werk! U13C trok naar Dames VC Eksaarde en kaapte er de vier sets weg. U13D had er ook duidelijk zin in, want zij vertrokken bij Zovoc Lievegem met een 1-3 zege.

Ook onze allerjongsten trokken nog een laatste keer hun wedstrijdkledij aan. U11A haalde het met 0-12 van Mezo Zottegem en eindigt hun competitie op plaats 2. Ook U11B sloot af in schoonheid. Zij trokken naar Asterix Avo Beveren en wonnen er met 1-11. Ze eindigen mooi op plaats drie van hun reeks!

#WeAreTheBlues!