Dit was het weekend 21-22 oktober 2023

DIT WAS HET WEEKEND

Onze dames A keek tegen een lastige verplaatsing aan naar Interfreight Brabo Antwerp VT. In de Sinjorenstad kregen de blauwwitten meteen twee sets om de oren, maar ze vochten terug en brachten de match weer in evenwicht. In de beslissende vijfde set toonde de thuisploeg zich alsnog de sterkste. VDK neemt wel een punt mee naar huis en mag nu even de focus verleggen naar de beker, want volgende zondag trekken ze daarvoor naar het veld van VC Tesla Lint.

De dames B hoopte na een knappe seizoenstart ook te stunten thuis tegen Limal-Ottignies, tweede in de stand, maar setwinst zat er helaas niet in. Het werd 0-3.

Op het veld ernaast waren gelijktijdig ook onze dames C en dames D aan de slag. Maar zij hadden evenmin succes dit weekend. De eersten kregen leider Avanti Aalter over de vloer, maar konden het enkel in de tweede set spannend maken. 0-3 was de uitslag. Dames D schoot goed uit de startblokken tegen VC Hebo Borsbeke-Herzele, maar kon hier helaas geen vervolg aan breien (1-3). Beide ploegen blijven wel mooi derde in hun reeks. Voor de bloemen moesten we bij dames E zijn. Zij haalden hun vijfde zege op rij, dit keer tegen VC kalken met 3-1.

U17A zette met succes haar foutloos parcours verder. Tegenstander van dienst, Volleyteam Real Wetteren, werd met 4-0 huiswaarts gestuurd. U17B leek na een sterke start de winst toch nog uit handen te geven, maar in de vijfde set zetten ze simpel orde op zaken. Zij rukken op naar plaats twee in hun reeks.

U15A moest de E17 op naar KVD Panda’s Lokeren. Ze kwamen, zagen en overwonnen er de thuisploeg met 0-4. Ook zij blinken nu op een tweede plaats. U15B was tot dusver niet gestruikeld en liet Volleyteam Real Wetteren geen kans om daar verandering in te brengen. Het werd 4-0.

Dezelfde score liet ook de U13A optekenen tegen CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke. Zij blijven zo ongeslagen in de competitie. U13B beet flink van zich af op het veld van Asterix Avo Beveren maar sneuvelde in de vijfde set. U13C had meer succes tegen Volleyteam Real Wetteren. Enkel set twee werd aan de tegenstand gegund. Ook een mooie 6 op 6 voor hen. U13D verkocht zijn vel duur op het terrein van Jevo Maldegem, maar strandde op een 3-1.

Bij de jongsten mocht de U11A haar leidersplaats verdedigen tegen uitdager Avanti Aalter. Ze haalden het knap met 5-7. U11B was na vorige week in Beveren blijven hangen, dit keer voor een wedstrijd tegen Asterix Avo A. En ze wonnen opnieuw met 1-11! Mooie prestaties weer van onze jeugd.

#WeAreTheBlues!