DIT WAS HET WEEKEND

In de strijd voor een plek bij de top 4, en het bijhorende ticket voor de play-offs, is elk punt welgekomen. Maar wat als je dan een lastige verplaatsing voor de boeg hebt naar E.S. Charleroi Volley, de nummer twee in de competitie? Simpel, dan win je daar met 0-3, moeten onze dames A gedacht hebben. Dankzij deze knappe maar ook spannende winst (29-31 in set 2) delen ze nu de derde plaats met Tchalou en Roeselare, met Oudegem amper een puntje achterop. Woensdag om 20u30 staat de uiterste belangrijke thuiswedstrijd tegen Bevo Rekkenshop Roeselare op het programma. U schreeuwt toch ook onze dames naar de overwinning?!

In Nationale 2 trokken de dames B op bezoek naar Hellvoc Hemiksem-Schelle. Dat werd helaas geen succes, de thuisploeg haalde het met 3-0.

De dames C moesten dan weer aantreden op het veld van Avanti Aalter, de ongeslagen leider in Promo 1. Ondanks hevig weerwerk bleef die status ook overeind: de thuisploeg haalde het met 3-0. De dames D stonden ook voor een zware opdracht, want ook zij mochten het opnemen tegen de leider in hun reeks, VC Hebo Borsbeke-Herzele. In het hol van de leeuw werd ook gevochten als leeuwen, en zij haalden een knappe 2-3 zege! De dames E werden dit weekend niet in stelling gebracht.

Over naar de jeugd, waar we opnieuw een zege mochten noteren van de U17A, dit keer op het veld van VC Hebo Borbeke-Herzele. Het werd er 0-4. De U17B maakte het erg spannend in hun eerste set op het veld van VC Oudegem, maar die ging helaas met 33-31 verloren. De veer bleek nadien gebroken, wat leidde tot een 4-0 eindstand.

Bij de U15 stond alweer een clubderby op het programma. De U15B nam de beste start en trok die lijn drie sets door. Set 4 was voor de U15A.

Ook bij de U13 stond er een zusterstrijd geprogrammeerd. Hier was het de U13A die het met 4-0 haalde van de U13B. De U13C bracht het weekend thuis door. De U13D trok naar Kuros Zulte Damesvolley, maar moest er ondanks winst in set 1 toch het hoofd buigen (3-1).

Bij de U11 was onze 3/3-ploeg nog ongeslagen en ook Jevo Maldegem kon daar geen verandering in brengen. Het werd er 0-4. Onze 2B-ploegen keken elkaar recht in de ogen. Een leuke wedstrijd eindige uiteindelijk op 10-2 voor de U11A.

Volgend weekend geen competitie maar wel bekervolleybal met de halve finales voor de provincie Oost-Vlaanderen. In de Dulpop te Kruibeke kan je zaterdag supporteren voor onze Dames D en U17A. Zondag is het de beurt aan de U19, U15 en U11. Geen plannen dit weekend? Bij deze dus wel!

Maar eerst woensdag onze dames A aanmoedigen!

#WeAreTheBlues!