DIT WAS HET WEEKEND

Woensdag moesten we helaas afscheid nemen van het Europees strijdtoneel na een 0-3 verlies tegen Mladost Zagreb. De focus komt dus volledig op de competitie te liggen, waar we na een wat mindere seizoenstart iets recht te zetten hadden. Deel 1 van die opdracht werd alvast met succes vervuld. Op het veld van Dames Volley Haasrode Leuven gaven onze dames A de thuisploeg geen schijn van kans. Dankzij de vlotte 0-3 zege duiken we terug de top 3 van het klassement binnen.

De dames B hadden geen te beste dag tegen Govok Cammaert Gooik. De thuisploeg nam revanche voor hun eerdere bekernederlaag, en maakte het af in drie sets.

Dames C nam een uitstekende start thuis tegen Metanous Navok Ladies Nazareth en pakte vlot de eerste set. Maar de strijd om plek drie in het klassement werd alsnog door de bezoekers gewonnen: 1-3. Dames D mocht wel vieren dankzij een 3-0 overwinning tegen Dames VC Eksaarde. Zo houden ze vanop plaats 3 het vizier naar boven gericht. Dames E had het moeilijk bij VC Oudegem en verloor in drie sets.

Onze U17A moest een ganse wedstrijd achtervolgen tegen Avanti Aalter, maar in set 5 konden ze een 1-8 achterstand alsnog ombuigen naar een 15-12 eindstand. Daarmee winnen ze hun reeks! U17B worstelde met Eevoc Ertvelde-Evergem, maar kon die alsnog met 3-2 naar huis sturen.

De U15A presenteerde het publiek een spannend spektakelstuk tegen Asterix Avo Beveren, maar moest nipt de duimen leggen: 2-3. Zij plaatsen zich wel voor de kampioenenronde na nieuwjaar. U15B ondervond weinig weerstand van D’Hondt Volley Oudenaarde en haalde het met 4-0. Pakken ze minstens twee sets volgende week bij Meerbeke, dan zijn ook zij zeker van die kampioenenronde.

U13A deed vrolijk verder met het winnen van wedstrijden, dit keer tegen Cosmos Wontergem (4-0). De leidersplaats in hun reeks kan hen niet meer ontsnappen. U13B onderging de wet van de sterkste tegen Asterix Avo Beveren. Zij knokken nog volop voor een plaats in de top drie en dus voor de kampioenenronde. U13C had een lastige klant aan Zovoc Lievegem B, maar kon die nog net in vijf sets afschudden. Daarmee kronen ze zich heel mooi tot reekswinnaar. U13D kreeg de leider op bezoek maar kon haar vechtlust helaas niet omzetten in setwinst. Het werd 0-4.

Bij de U11 stond er een VDK-onderonsje op het programma. Beide ploegen maakten er een mooie wedstrijd van, maar zoals steeds kon er maar eentje winnen. Dat was de U11A, met 2-10. U11B blijft wel heel mooi derde in de stand!

#WeAreTheBlues!