DIT WAS DE KROKUSVAKANTIE

In Liga Dames gaan we stilaan de laatste rechte lijn in, met na Asterix Avo Beveren en E.S. Charleroi Volley nog vier kandidaten voor een plekje in de play-offs. Onze dames A deden alvast een goede zaak door met 3-0 te winnen van Dames Volley Haasrode Leuven. De eerste set ging moeizaam, maar eens de ploeg op toerental kwam, was er geen stoppen meer aan. Dat geeft alvast moed voor de belangrijke confrontaties tegen de rechtstreekse opponenten, te beginnen volgende week met VC Oudegem!

Eerder deze vakantie speelden de dames E een vooruitgeschoven wedstrijd in de competitie op VC Kruishoutem B. Met succes! Dankzij een vierde zege op rij (3-0) klimmen ze mooi naar een vierde plaats in het klassement.

Voor de rest was het woord vooral aan de jeugd, om te beginnen in ons jaarlijks Krokustornooi.

Op dinsdag mochten de U17 de spits afbijten. Met succes, want de U17A schopte het helemaal tot in de finale. Daar nam ze het op tegen Asterix Avo Beveren. De eerste set werd nipt verloren, maar de winst in set twee was ruim genoeg om ook de eindwinst binnen te halen. Ook de U17B gaf het volle pond en beloonde zichzelf met een mooie zevende plaats.

Woensdag was het de beurt aan de U13. De U13A denderde als een trein door het tornooi, maar moest in de finale toch het hoofd buigen voor Asterix Avo Beveren. De U13B bleef vechten voor elk punt en eindigde op de tiende plaats.

Vrijdag mochten de U15 het tornooi afsluiten. Ondanks een sterk parcours werd voor de U15A de weg naar de oppergaai in de halve finale afgesneden door de latere tornooiwinnaar Volley Heist Dames. In diezelfde ronde moest ook de U15B nipt de duimen leggen tegen Asterix Avo Beveren. Het Gents onderonsje in de kleine finale rangschikte onze beide ploegen mooi alfabetisch.

Daarmee waren onze jeugdploegen nog niet aan rusten toe, want in het laatste weekend van de krokus stond nog heel wat bekergeweld op het programma.

De U19 mishapte zich in de eerste set, maar werkte daarna toch vlot Gimm-e Waasland Kruibeke achter de kiezen. In de halve finale (10 maart) nemen ze het op tegen Nidak Nieuwkerken.

De U17A bleef in de winning mood, want zij lieten geen spaander heel van VC Oudegem B. Op 9 maart kijken ze andermaal Asterix Avo Beveren in de ogen.

De U15A komt pas dinsdag 20 februari het terrein op, tegen Asterix Avo Beveren. Supporters kunnen hen aan het werk zien om 19u30 in de Edugo Arena.

Bij de U13 werd hevig strijd geleverd, maar helaas wachtte geen beloning op het eind. De U13A trok naar Asterix Avo Beveren en knokte tot vijf sets, maar die ging helaas verloren. De U13B was dan weer niet opgewassen tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas, ondanks winst in set drie.

De U11 gaat wel een ronde verder, en dit dankzij een mooie 0-3 overwinning op het veld van VC Oudegem. Op 10 maart wordt Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas hun tegenstander.

En we eindigen dit overzicht met nog meer heugelijk bekernieuws, want in de provinciale beker namen onze dames D met 3-0 afstand van Gimm-e Waasland Kruibeke. Een knalprestatie die hen op 9 maart naar de halve finales leidt. U vult uw agenda alvast aan?

#WeAreTheBlues!