DIT WAS HET WEEKEND

De Champion Play-offs zitten er op. Woensdag moesten onze Dames A nog de wet van de sterkste ondergaan op bezoek bij Asterix Avo (3-0), maar zondag kregen ze een ultieme kans om zich alsnog te plaatsen voor de finaleronde. En die kans namen ze! De eerste set ging ietwat verrassend naar de bezoekers van E.S. Charlerloi Volley, maar onze dames trokken die scheve situatie helemaal recht en stoomden door naar 3-1 winst. De strijd voor de titel ligt dus nog open en wordt beslecht in twee (of drie) confrontaties met Asterix Avo. Als tweede in de eindstand bijten we volgende zondag de spits af in de Edugo Arena. Supporters, wij rekenen op jullie!

Onze Dames C kregen in Promo 1 het bezoek van de fiere leider Eevoc Ertvelde-Evergem. Ondanks hevig verzet was een 0-3 nederlaag niet af te wenden. In Promo 2 kregen de Dames D dan weer CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke over de vloer. Onze meisjes lieten de tegenstand niet in de wedstrijd komen en maakten het af in drie sets. Zij prijken nu op een erg knappe vijfde plaats in het klassement!

Ook bij de jeugd was het na alle bekersuccessen terug tijd voor competitie. De U19 trok naar Ass’nee Assenede en ging er in vier sets met de punten aan de haal.

De U17A was mits heel vergaand rekenwerk eigenlijk al kampioen van Oost-Vlaanderen, maar spaarde de feestslingers tot vorige zaterdag. Met Asterix Avo Beveren B als tegenstander lieten onze meisjes nog eens hun grote kunne zien en haalden een mooie 4-0 overwinning. Proficiat met de titel!

Als de U15A dit kunststukje wou nadoen, dan moest er allereerst gewonnen worden van Zovoc Lievegem. Dat lukte vlotjes, want in minder dan geen tijd stond een 0-4 score op het bord. De titelkoers ligt nog open. Het seizoen van U15B zit er intussen op en werd met een 1-3 overwinning bij Nidak Nieuwkerken B in schoonheid afgesloten. Zij winnen de rangschikking zonder overjarigen! Knap werk!

Bij onze U13A liep het helaas minder vlot. Thuis tegen Asterix Avo Beveren werd een stevige strijd uitgevochten, maar die eindigde op 1-3. Volgende week kunnen ze nog een ultieme gooi doen naar de tweede plaats in het klassement. U13B speelt intussen verder op haar roze wolk. Zij waren al reekswinnaar en zetten dit nog eens extra in de verf met een knallende 4-0 overwinning tegen Avanti Aalter. Acht wedstrijden gespeeld, acht gewonnen, slechts 1 verliesset. Heel knap! Ook bij de U13C liep het dit weekend goed, want tegen leider VC Belvoc Belsele werd na een spannende wedstrijd een 3-2 winst genoteerd. U13D kreeg Avanti Aalter op bezoek, maar moest nipt de duimen leggen. Het werd 2-3.

In de jongste categorie nam de U11A het op tegen D’Hondt Volley Oudenaarde, en met succes! 8-4 was het eindresultaat. De U11B kwam niet in actie.

#WeAreTheBlues!