DIT WAS HET WEEKEND

Niet zo veel wedstrijden de voorbije dagen, maar dat betekent niet dat er geen nieuws te rapen valt.

De Dames A zijn op een missie, beter doen dan de verloren bekerfinale van vorig jaar, en trokken daarvoor naar Oostende. Bij Hermes Rekkenshop stond de eerste wedstrijd van de halve finale op het programma. Onze dames namen een verschroeiende start en zetten Oostende meteen op 0-2, maar de thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Een vijfde set moest de beslissing brengen en die ging met 16-18 naar VDK! Woensdag 4 januari staat de terugmatch op het programma.

In de competitie, Nationale 1, trokken de Dames B naar het verre Limburg voor een treffen met Datovoc Tongeren. Een steeds kantelende wedstrijd viel uiteindelijk in het nadeel van onze ploeg. Het werd 3-2. Dames C en D kwamen niet op het veld. Hun volgende wedstrijd is pas in januari.

Dat is ook voor de U19 en U17B het geval. U17A moest wel nog vol aan de bak en deed dat met succes. Op de laatste speeldag voor het kerstreces trokken ze naar Avanti Aalter en wonnen er met 1-3. Door het verlies van Asterix Avo Beveren wippen ze alsnog naar de eerste plaats en zijn ze herfstkampioen. Knap werk meisjes!

Bij de U15A konden we vorige week al het herfstkampioenschap aankondigen, en met een vlotte 1-3 zege bij Zovoc Lievegem werd dit succes nog even onderstreept. U15B stond voor een zware verplaatsing naar leider Nidak Nieuwkerken, die zich met een 3-1 overwinning te sterk toonde.

Voor U13A zat de eerste ronde van de competitie er vorige week al op. U13B stond nog voor een mooie uitdaging en streed op bezoek bij Eevoc Ertvelde-Evergem voor de herfsttitel. Door een 3-1 nederlaag eindigen beide ploegen met gelijke punten en gelijk aantal gewonnen en verloren sets. U13C trok naar Argos Waarschoot maar moest na een spannende vijfsetter het hoofd buigen. Een zelfde lot was U13D beschoren op het veld van Eevoc Ertvelde-Evergem.

Onze jongsten, U11 sloten vorige week al de eerste ronde af. Volgende week komen er geen jeugdploegen in actie. Het weekend daarop staan nog wat bekeravonturen op het programma. Allen op post!

WeAreTheBlues