DIT WAS DE WEEK

Tijdens de voorbije herfstvakantie werd allerminst gerust. Met veel tornooien en bekerwedstrijden was vooral onze jeugd stevig aan de slag. En niet zonder succes.

We beginnen ons overzicht echter bij de dames A. Na de eerste bekerronde met 0-3 winst tegen VC Tesla Lint, groeide de hoop op een nieuwe succesvolle campagne. Maar CapitalatWork BAO Tchalou Volley bleek net als in de competitie het zwarte beest te zijn. In de Edugo Arena kwamen onze dames twee sets voor, maar ook nu konden de bezoekers die scheve situatie helemaal ombuigen. Een spijtig verlies, maar gelukkig is er geen tijd om lang te treuren want het vliegtuig richting Kroatië staat al klaar voor onze eerste Europese wedstrijd volgende donderdag. Mladost Zagreb is dan de tegenstander.

Onze raspaardjes van dames B hadden zich op 29 oktober al knap geplaatst voor de volgende ronde van de Interfederale Beker na 2-3 winst tegen Govok Cammaert Gooik, en bleven het voorbije weekend op stal. Dames C en dames D gaan beiden een ronde verder in de Provinciale Beker. De eersten behaalden een 0-3 overwinning op het terrein van Griffoenen Steenhuize. De tweeden stuntten door een ploeg uit een hogere reeks uit te schakelen. Slachtoffer van dienst was Asterix Avo Beveren B.

Onze jeugdploegen dan. Die mochten zich eerst warm lopen in de Jeugd Champions League. Die wordt drie keer per jaar georganiseerd en brengt de beste ploegen van Vlaanderen samen. In de kwalificaties, gespreid over meerdere poules, wordt telkens gestreden voor een plekje in de manche later in de week.

De U13 stuntte meteen door de finale van hun kwalificatie te winnen van Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas. In de manche was er winst tegen onder meer KVC Lensonline Genk en Vlamvo Vlamertinge, maar de finale werd verloren tegen Damesvolley Waregem. Een tweede plek en dus een fantastisch resultaat!

Onze U15 kende weinig weerstand op weg naar de finale van hun kwalificatie, maar daar bleek Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel een struikelblok. Het werd 2-1. Geen manche voor hen, want enkel de finalewinnaars mochten er doorgaan.

De U17 ruimden onder meer Bevo Beobank Roeselare en Asterix Avo Beveren op op weg naar hun finale van de kwalificatie. En ook die werd knap gewonnen tegen Olvoc Olen. In de manche werd Volley Haasrode Leuven één van hun slachtoffers, maar bleken uiteindelijk VBC Zandhoven en DVH Optimasi Hasselt te sterk te zijn. Toch een heel mooie vierde plaats voor hen!

De U19 botsten in hun kwalificatie op een te sterk VBC Zandhoven en Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas, maar haalden uiteindelijk toch een knappe vijfde plaats binnen. Net geen manche voor hen. Nieuwe kans in de kerstvakantie, dan in onze eigen Edugo Arena.

En dan de bekerwedstrijden van afgelopen weekend. Ook daar viel alleen maar goed nieuws te rapen.

U13A haalde het vlot van VC Belvoc Belsele met 3-0. U13B liet dezelfde winstcijfers optekenen op het veld van Volleyteam Real Wetteren. U15A gunde JTV Dero Zele-Berlare slechts 15 punten en klaarde de klus in geen tijd. U15B trok naar SSJ Hemelveerdegem en pakte er vlot drie sets. U17A deed hetzelfde op het terrein van Nidak Nieuwkerken. U17B kon niet achterblijven en ook zij sloten het weekend af met een 3-0 winst tegen Gimm-e Waasland Kruibeke. De U11 en U19 komen pas in december een eerste keer in bekeractie.

#WeAreTheBlues!