DIT WAS DE PAASVAKANTIE

Misschien deed u het de voorbije weken wat rustiger aan of zocht u zelfs in het buitenland de zon op. Onze volleybalploegen bleven echter actief en boekten heel wat noemenswaardige successen!

In Qualifier 2 wisten onze dames A zich te verzekeren van eindwinst dankzij een 0-3 zege op het veld van Interfreight Brabo Antwerp VT. Vorige zondag werd dan de kers op de taart gezet door ook bij runner up VC Oudegem met 1-3 te gaan winnen. Dankzij de eindwinst volgen er nog enkele wedstrijden tegen BEVO Rekkenshop Roeselare die Qualifier 1 als vierde afsloot. Wie het eerst twee wedstrijden wint, mag volgend seizoen naar de CEV Challenge Cup. Zaterdag 20 april vindt de eerste confrontatie plaats in de Edugo Arena!

In Nationale 2 gingen onze dames B met 3-0 onderuit tegen Bevo Beobank Roeselare. De elfde plaats is daardoor niet meer te ontlopen. Hierdoor zakt de ploeg naar Nationale 3.

De dames C trokken naar het veld van Metanous Navok Ladies Nazareth en moesten er na een spannende wedstrijd de zege aan de thuisploeg laten (3-2). De dames D zochten het gezelschap van Dames VC Eksaarde op en vertrokken er met een 1-3 winst. Volgende week vechten ze tegen VC Kalken uit wie derde wordt in het eindklassement. De dames E lieten VC Kruishoutem A even bibberen op eigen veld, maar moesten uiteindelijk met 3-1 de duimen leggen.

De jeugdploegen dan, waar we het overzicht moeten starten in het Paasweekend met de provinciale bekerfinales. Voor een uitgelaten publiek zagen we hoe de U19 eerst in een schijnbaar verslagen positie verzeilde door twee sets in het rood te staan tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas maar toen een onwaarschijnlijke comeback nipt afmaakte door in de vijfde set met 16-14 te winnen. Eerder op de dag had de U17 minder moeite tegen VC Lochristi-Wachtebeke, hoewel de eerste set de nodige spanning had gekend (28-26). De U15 beleefde helemaal een makkelijke dag tegen VC Hebo Borsbeke-Herzele. Drie jeugdbekers dus. Een heel knappe prestatie van onze youngsters.

De goede vorm werd vervolgens doorgetrokken naar het derde deel van de Jeugd Champions League.

De U19 had aan een tweede plek in haar reeks voldoende om zich te plaatsen voor de manche. Daar werden enkele nipte nederlagen geleden, maar viel ook winst te noteren tegen Jaraco As in de strijd om plaats 5. In de eindrangschikking prijken ze op plaats 8. De U17 deed nog beter door eerst haar reeks te winnen dankzij onder meer een 0-2 overwinning tegen KVC Lensonline Genk. In de manche werd geen te beste start genomen, maar dankzij winst tegen Volley Haasrode Leuven en Jeval Alken werd alsnog de 5de plek binnengesleept. Dat werd ook hun plaats in het eindklassement. De U15 verloor geen enkele wedstrijd in haar reeks en wist zich in de manche te plaatsen voor de laatste vier. Maar na zeer nipt verlies tegen Zandhoven en Volley Heist Dames bleek die vierde plaats ook het eindpunt. In het algemeen klassement eindigen ze op een mooie zesde plaats. De uitschieter was echter de U13 die geen wedstrijd verloor in hun reeks, en ook in de manche een vliegende start kende. Het schip strandde in de finale met verlies tegen Damesvolley Waregem. Meteen ook de posities in het eindklassement!

En dan was er nog de reguliere jeugdcompetitie.

De U17A knoopte terug aan met succes dankzij een 0-4 overwinning bij CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke. De U17B gaf in haar laatste wedstrijd van het seizoen het volle pond tegen VC Oudegem B maar werd niet beloond met setwinst.

De U15A verkocht zijn vel duur op het veld van Asterix Avo Beveren, maar moest uiteindelijk in vijf sets de duimen leggen. De U15B mocht wel vieren dankzij een winnende vijfsetter thuis tegen VC Hebo Borsbeke-Herzele.

De U13A haalde het makkelijk met 0-4 bij Gimm-e Waasland Kruibeke. Knap gedaan, meisjes! De U13B knokte voor elk punt tegen CSS Outdoor Living Mevoc Meerbeke, maar moest nipt in vijf sets het hoofd buigen. De U13C behaalde een 1-3 overwinning bij Metanous Navok Ladies Nazareth. Sterk meidenwerk! De U13D bezorgde Volley Saturnus Michelbeke een lastige namiddag, maar verloor helaas met 3-1.

Een drukke paasvakantie was er voor de U11 3/3, hoewel we een forfait noteerden van Ass’nee Assenede. De match op Avanti Aalter vond wel plaats en eindigde met duidelijke 0-4 cijfers. Eindwinst ligt binnen handbereik! Bij 2B vieren we een 9-3 winst voor de U11A tegen VC Oudegem. De U11B maakte het lekker spannend tegen Avanti Aalter B en verdeelde de punten: 6-6.

#WeAreTheBlues!