DIT WAS DE KERSTVAKANTIE

Na de mooie 2-3 winst tegen Bevo Rekkenshop Roeselare vlak voor het kerstreces mochten onze dames A er net als de andere damesploegen even de pees afleggen. Onze jeugdploegen daarentegen trokken terug naar de Champions League om zich te meten met de beste teams van Vlaanderen.

Na hun mooie tweede plaats in de herfstvakantie moesten de U13 alvast geen kwalificatie meer spelen. Zij mochten meteen naar de Manche en openden goed met 2-1 winst tegen Bevo Beobank Roeselare en 2-0 winst tegen VKT Torhout. De derde match tegen Alfa Solutions Tievolley Tielt ging echter verloren, en door een ongelukkig lot met de punten eindigden ze slechts derde in hun reeks. Een vijfde plaats was daardoor het hoogst haalbare en die behaalden ze ook dankzij overwinningen tegen Asterix Avo Beveren en KVC Lensonline Genk. Vier van de vijf wedstrijden gewonnen (slechts 1 ploeg deed beter), en toch maar vijfde: het reglement kan soms onrechtvaardig zijn. Maar niettemin een sterke campagne van onze jongsten, en een voorlopige derde plaats in het algemeen klassement.

De U15 legden een vlekkeloos parcours af in hun kwalificatie en wonnen achtereenvolgens van Mendo Booischot, Bevo Beobank Roeselare, Avanti Aalter, VC Feniks Haacht en VC Greenyard Maaseik. In de Manche werd er meteen gestart tegen nummer 1 Olvoc Olen maar werd verloren met 2-1. Van VKT Torhout werd dan weer gewonnen, waarna een goede start tegen Vlamo Vlamertinge niet kon worden afgemaakt. Na onverwacht verlies tegen Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas volgde winst tegen VBC Zandhoven en werd alsnog beslag gelegd op de zevende plek. In de algemene ranking staan ze zesde.

De U17 mochten de kwalificaties overslaan en troffen in de Manches ook meteen Olvoc Olen. Na een hevige strijd moesten ze nipt met 2-1 de duimen leggen. Er volgde verlies tegen VBC Zandhoven en een knappe winst tegen Stalvoc Allimex Beverlo. Ook tegen Jeval Alken en Volley Haasrode Leuven werd gewonnen, wat resulteerde in een vijfde plaats voor de speeldag én in het algemeen klassement.

De U19 tot slot opende sterk met 0-2 winst tegen Tongerlo V.C, 1-2 winst tegen Volley Haasrode Leuven en 2-0 winst tegen VC Lennik Dames. Daarna werd echter met 2-0 verloren van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas waardoor enkel nog kon worden gestreden voor plaats drie. VC Lennik werd daarbij vlot opzijgezet, maar de Manche werd dus nipt niet gehaald. In de algemene ranking staan ze op plaats 9.

Heel mooie prestaties dus van onze jeugd. Volgend weekend starten de competities opnieuw. Onze dames B konden zolang niet wachten en gingen vorige zaterdag al de strijd aan met rechtstreekse concurrent Nidak Nieuwkeren. Set 1 ging verloren, maar toen leken onze dames de wedstrijd te kantelen. Dat lukte echter niet helemaal, 2-3 was de eindstand. Wel een punt erbij en in het klassement staan beide ploegen nu negende, samen met Govok Camaaert Gooik. Het blijft dus razend spannend in de degradatiestrijd.

#WeAreTheBlues!