Al onze jeugdploegen stoten door naar de Bekerfinale VOV

De U11 en U15 mochten op zaterdag de spits afbijten. Onze jongsten namen het op tegen Griffoenen Steenhuize. Die pikten alvast de eerste set in, maar toen kwamen onze meisjes stilaan op stoom. In set 2 werd nog gebikkeld, maar set 3 en 4 werden heel vlot binnengehaald. 3-1 winst dus. In de finale wordt Avanti Aalter hun tegenstander.

U15 vond VC Delhaize Lede op haar pad, maar dat bleek niet echt een obstakel te zijn. Door opslagfouten was de tweede set nog even spannend, maar voor de rest werd vlot gewonnen in drie sets. Tegen Asterix Avo Beveren zal worden gestreden voor de oppergaai.

Later op de dag was het de beurt aan onze U19. Zij hadden een afspraak met VC Hebo Borsbeke-Herzele. In de eerste set hadden ze het niet onder de markt, maar die werd toch nog met 24-26 binnengehaald. Daarna liep het vlotter en een 3-0 zege was het resultaat. Vamos Stekene-
Sint-Gillis-Waas deed even goed in de andere halve finale, en wordt dus hun laatste tegenstander.

Een perfect rapport op zaterdag. Wat zou de zondag brengen? De start beloofde spannend te worden want zowel U13A als U13B hadden zich geplaatst voor de halve finale. Maar hadden we onze krachten niet te fel verdeeld over twee ploegen? Zat een dubbele exit eraan te komen?

De tegenstand was alvast fel, maar dat waren ook onze meisjes. U13A verloor vrij ruim de eerste set tegen Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas. Maar ze herstelden zich en pakten vlotjes set twee en drie, om dan weer kopje onder te gaan in set 4. Een belle zou uitsluitsel brengen en daarin trokken de Gentenaars aan het langste eind!

Gelijktijdig stonden de U13B op het terrein tegen VC Hebo Borsbeke-Herzele, en ook daar tekende een zelfde scenario zich af. Verlies in set 1, winst in set 2 en 3, verlies in set 4. Ook hier moest een vijfde set de winnaar aanduiden. En ook hier werden de hoofdjes koel gehouden. Het gevolg: een bekerfinale tussen VDK A en VDK B. Who runs the world?

Een perfect parcours, maar konden ook de U17 de reeks afmaken? Wees maar zeker van ja. VC Delhaize Lede spartelde wel tegen, maar kon een vlotte 3-0 zege niet in de weg staan. Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas is de enige ploeg die hen nog van de beker kan houden.

Zes op zes dus voor onze jeugd. Wat een weelde. De finales vinden allemaal plaats op zaterdag 8 april in sporthal Den Dulpop te Bazel. Blokkeer maar uw agenda, want die dag wordt een blauw-wit feest en u wilt daar bij zijn!

Is alle bekervreugde daarmee verteld? Helemaal niet! In de provinciale beker voor de dames werden ook de halve finales gespeeld. Onze dames C hadden er een fantastisch parcours op zitten en troffen nu Eevoc Ertvelde-Evergem. Niet zomaar een tegenstander, want zij staan ongeslagen aan de leiding in Promo 1. Had onze nummer 7 uit die reeks een kans? In de beker altijd! Set 1 werd heel vlot binnen gehaald. Set 2 was dan weer voor Eevoc. Daarna kon het alle kanten uit. Set 3 ging naar Gent en set 4 leverde een ware thriller op. Maar ook die werd met 25-27 gewonnen. Op naar de finale, tegen VC Delhaize Lede. Op paasmaandag 10 april in sporthal Den Dulpop te Bazel wordt die beslecht en ook zij kunnen uw vocale steun gebruiken!

#WeAreTheBlues