Vdk bank Gent Damesvolley is één van de grootste damesclubs in België met 250 speelsters verdeeld over een 20-tal ploegen. Het fanionteam, Damesvolleyteam A, speelt al bijna 30 jaar in de hoogste afdeling (Liga) en enkele Yellow Tigers genoten hun opleiding bij onze club.

We wonnen vijfmaal de Supercup, we werden vier keer vice-kampioen en speelden al enkele keren de finale van de Beker van België in het Antwerpse Sportpaleis (10.000 toeschouwers) en wonnen hem eenmaal. In 2012 speelden we de Europese halve finale van de Challenge Cup in Baku (AZ) en in 2013 volgde de apotheose, want toen werden we landskampioen en met als toemaatje in 2013-2014 een mooie Champions League-campagne tegen de Europese top.

Naast onze Liga-ploeg biedt de club een gestructureerde en kwalitatieve jeugdopleiding, die elk jaar voor een resem titels en bekers zorgen. De gerenommeerde jeugdopleiding biedt in alle jeugdreeksen een gedegen opleiding en doorstroommogelijkheden. In juli 2019 heeft de jeugdopleiding andermaal het 4 sterren gouden label verworven en nestelt zich hierdoor bij de top 3 in België (2de plaats op 157 deelnemende clubs). Tevens bieden we een bewegingsschool aan voor de allerkleinsten en recreatief volleybal voor de oudere of minder competitief ingestelde leden en organiseert de club één van de vijf tornooien voor anders valieden. Samenvattend staat deze club voor damesvolleybal op topniveau, een intensieve jeugdwerking, recreatie en met aandacht voor de G-sportsters.

In het kader van het dertig jarig bestaan (2023) werd een 3 jarenplan uitgestippeld waarbij de jeugdopleiding verder kwalitatief wordt uitgebouwd en waarbij ingezet wordt op een gemakkelijkere toegankelijkheid voor jeugdspeelsters. Op termijn zal dit de basis vormen om op het hoogste niveau jaarlijks een prijs (kampioen/beker) binnen te halen en Europees verdere ervaring op te doen. Tevens is de club gestart met trainingen voor G-Sport met de bedoeling om op termijn een ploeg voor G-Sport uit te bouwen. Uitgaande van de bijzondere positie van de vrouw in onze maatschappij, blijft de club zich verder inzetten voor alle meisjes en vrouwen en meer specifiek in het damesvolley.

Het spreekt voor zich dat de realisatie van deze ambities en het operationeel houden van deze sportieve rode draad inspanningen vragen van sponsors, bestuursleden, leden en vrijwilligers.